tisdag 30 november 2021

Vit tjock vadd och hemligt paket

Med tanke på gårdagens inlägg kan man ju nästan tro att vädergudarna läser Fröken Gröns Blogg och ville spela mig ett spratt, för OJ vad vi har fått snö idag! Mängder, mängder, mängder. Tog det tid att köra till jobbet igår, så tog det ännu längre tid idag. Fast snigelfart är ju att rekommendera när man har noll sikt genom framrutan på morgonen, och när vägarna är mer eller mindre oplogade ända in på eftermiddagen, efter en hel dags snöande. Tur att man har kört den där vägen tusen gånger tidigare, så att man hittar iallafall. Jag kom hem lagom till blå timmen och hittade Solhäll inbäddat i ett lager vit tjock bomullsvadd. Så sagolikt vackert ändå. Nu skulle man ha de där längdskidorna man inte har sett till sedan 1980, hihi!


Maken kom hem medan det fortfarande var dagsljus för att skotta snö. Han hittade mystiska fotspår i snön, som ledde runt hörnet till trappan på baksidan. Där låg det ett paket till Fröken Grön, med största sannolikhet levererat av samma hemliga adventstomte som har varit här på besök de senaste åren. Tack snälla tomten, vad du är gullig mot mig! Jag kikar i kartongen imorgon, när det är första december. Det får jag väl?


Nu ska jag gå och tända lite värmeljus och kika ut i det vackra vita mörkret. Alldeles säkert jobbar jag hemifrån imorgon, för det ska komma in ännu mer snö över Skåne under förmiddagen, och jag tar det säkra för det osäkra och håller mig hemma. En stolle mindre att hålla koll på ute på vintervägarna är nog bara bra, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!