onsdag 19 januari 2022

Fuskoljelampor och svängborrar

Värmeljus är ju en absolut livsnödvändighet så här års. Jag bunkrar 50-pack efter 50-pack, men de varar inte så länge. Jag tänder ljus så fort jag kommer hem om eftermiddagarna, och så får de brinna tills de slocknar en sisådär fyra timmar senare. Att lämna ljus med öppen låga utan tillsyn ska man ju ändå vara försiktig med. Därför gillar jag "fuskoljelamporna" för värmeljus som finns på marknaden numera, där värmeljuset hamnar under en glaskupa. Min första har jag haft i över ett år nu. Att valet föll på lindblomsgrön emalj känns ju kanske inte helt otippat, hihi!


Den har flyttat runt på lite olika ställen under året som gått, men nu när adventsljusstakarna är borta så står den i köksfönstret och lyser om kvällarna. Det är så mysigt! Jag gillar att den ser lite gammaldags ut, och speciellt dyr var den inte heller. 


Under en runda till en plantskola i trakten strax före advent, så hittade jag en liknande variant fast helt i klarglas. Både foten och kupan är lite slipade, vilket ger lite extra liv åt glaset. Den här flyttar också runt på lite olika ställen i huset, men just nu står den i fönstret bakom soffan i röda rummet. 


På tal om ljus, så måste jag dela en bild från Instagram på ett riktigt coolt DIY-projekt (do it yourself). Det är @jessicas.home.and.garden som har förvandlat två gamla svängborrar till ljusstakar, och resultatet blev ju bara sååå otroligt läckert! Nu står svängborrar definitivt på vårens leta-efter-på-loppis-lista. Eller så kanske jag kan hitta någon annan kul gammal skrot att bygga om. Den idén tål att tänka vidare på. 


Inatt ska det visst bli rejält blåsigt igen, men jag hoppas på en god natts sömn ändå. Imorgon blir det en heldag på plats på jobbet, och sedan är det TGIT (Thank God it's Thursday) för mig igen. Att tiden går snabbt känns ju ofta lite läskigt, men när det gäller januari har jag faktiskt inget emot det. Ju snabbare eländet är över, desto bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!