söndag 2 januari 2022

På julledighetens sista dag

Precis som i början av alla nya projekt började jag storstilat genom att läsa ut årets första bok redan igår. Fast jag får tillstå att jag fuskade lite, för jag hittade en Mari Jungstedt-deckare som jag redan hade läst 90 sidor av någon gång under hösten. Efter en snabb genombläddring gick det bra att ta upp tråden igen. Inte för att förringa författaren, men det är onekligen smart att börja med något lättläst som uppvärmning för att komma igång och få upp lite fart. Snart är jag redo för Dostojevski, hihi!

Efter en extremt stillasittande jul- och nyårsledighet, så fullkomligt skrek min kropp desperat efter att få röra på sig. Maken och jag tog oss en liten förmiddagspromenad och passade på att studera julgranen mitt i byn på vägen. Förvisso lång och smal, men ganska ståtlig ändå. Gästis serverar supergod mat, men vi är dåliga på att gå dit. Det kanske får bli ett nyårslöfte att unna sig en lunch där lite oftare på fredagarna, när man är ledig. 

Väl hemma igen fick jag ett ryck och bestämde mig för att plocka bort alla tomtar. Jag följer inga som helst principer kring det där, för vissa år ryker de redan till nyår och andra år får de stå framme till tjugondagen. Oavsett vilket, så kan man iallafall lugnt konstatera att det inte är lika roligt att ta bort dem som det är att sätta fram dem. Jag har inte hämtat ner lådorna från vinden än, men nu står de iallafall samlade på ett och samma ställe. Stakar och gran får hänga med ett tag till, för det tycker jag fortfarande är mysigt. 


Imorgon börjar jag jobba igen, men det känner jag faktiskt ingen som helst ångest över, för nu har jag verkligen varit ledig jättelänge. Dessutom blir det bara en tredagarsvecka, vilket får ses som en mjukstart. Nästa aktivitet får bli att leta efter jobbnycklarna. Det är lika spännande efter varje ledighet, för jag lägger dem naturligtvis på olika ställen varje gång. Lite som att leta påskägg i januari, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!