tisdag 8 februari 2022

Franska tulpaner och lite till

Vem kan motstå franska tulpaner? Långa, graciösa, vilda och med stora vackra huvuden lever de liksom sitt eget liv i vasen. Dessutom står de längre än vanliga tulpaner. Det enda negativa är väl prislappen, för det är ju inte direkt så att man slår till på en 10-pack. Fast två stycken kan man väl iallafall unna sig. I synnerhet som jag redan hade delar av en två veckor gammal bukett hemma, som behövde fyllas ut med lite ny blomsterfägring. Det blev häftigt!


Imorse pratade meteorologen på TV om det faktum att delar av Skåne fortfarande har höst och kommer att gå direkt till vår utan att passera vinter. Ja, med meteorologiska mått mätt iallafall, och tidigast den 15 februari. Coolt ändå. Fast i min nordöstliga vrå av Skåne har vi nog iallafall hunnit med att ha en riktig vinterperiod. Jag måste dessutom tillstå att även om det råder plusgrader ute, så kan det skånska vädret från november till mars vara bra mycket räligare än den vintrigaste vinter. Ni som vet, ni vet. 


Ikväll ska jag verkligen utnytta min nya sänglampa, för både "Allt Om Trädgård" och "Allers Trädgård" låg i brevlådan idag. I dem ser det minsann ut som om våren redan har kommit. Lovely!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!