tisdag 1 februari 2022

Smatter, sänglampor och snö

Vi är nöjda med vår integrerade takfläkt på alla sätt och vis. Den är både praktisk och diskret, och eftersom den är kopplad direkt mot en liten skorstensventil som redan fanns på taket, så blir det superbra drag som leder direkt ut. Skönt att slippa kolfilter och allt sånt klabb. Just det där med att fläkten är kopplad med direkt utblås har en nackdel också, vilket vi blir varse när det stormar så som det gjorde i helgen. Då blir det nämligen tvärdrag i den där skorstensventilen, och då är det något spjäll eller liknande som fladdrar så att det liksom smattrar i hela trumman. Det är tur att man inte sover i köket, om man säger så. Kanske man kan fixa till det där spjället på något sätt.


Vi har faktiskt gjort slag i saken och beställt nya sänglampor på en nätbutik. Det blir en modell som heter 'Dublin' från norsk-svenska företaget Aneta. Vi gillar mässingsdetaljerna mot det svarta och tänker att designen är både klassisk och modern på samma gång. Armen är ställbar både i sidled och höjdled, och själva lampskärmen går också att vinkla åt olika håll, vilket var ett krav. Blir det bra så blir de kvar, blir det inte bra så returnerar vi dem. Vi får väl se när de kommer. 


Det har fallit snö ute hela dagen, så nu är världen ganska ordentligt vit igen. Jag tycker om det! Ska det ändå vara vinter kan det lika gärna vara snö, för det alternativa februarivädret i Skåne är verkligen ingen höjdare. Vi får väl se hur det ser ut när vi vaknar imorgon. 

1 kommentar:

  1. Den lampan verkar ju perfekt som sänglampa. Snygg också. Oljud i fläkten är ju inte lika kul. Kram Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!