torsdag 10 mars 2022

En superduperüberpyntad påsk?

Är det så att påsken håller på att bli den nya julen? Jag menar i avseendet att man börjar bli väldigt sugen på påskpynt deluxe. Inte bara någon liten fjäder här och där, utan rejält i hela huset. Ja, utomhus med för den delen. Jag har börjat samla ihop allt mitt påskpynt på ett och samma ställe, istället för att det ska ligga och drälla lite här och lite där. Det blev en rejält stor låda, kan jag säga, så förutsättningarna för en superduperüberpyntad påsk på Solhäll är goda i år. 


Varför finns det ingen motsvarighet till adventstid på påsken? Då hade man ju nästan kunnat börja pynta redan nu, hihi!

5 kommentarer:

  1. Jag gillar påsken! Färgerna! Ljuset! Äggen...ja här ska det nog pyntas rejält :)
    Ha en fin fredag.
    Kram Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har börjat smygtitta på påskpynt på loppis. Det är ett bra sätt att smygstarta lite grann. :-)

      Radera
  2. Tack för en alltid lika läsvärd blogg. Känner igen mig i många av dina inlägg ang loppis.
    Håller med dig om att påskpyntet kommer fram tidigare och tidigare. Vi får satsa på att fira påskfastan, 40 dagar före påsk med vissa dagar undantagna. Fastetidens sjunde och sista vecka kallas stilla veckan och avslutas med påskafton.

    Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fastan skulle ju onekligen kunna bli påskens motsvarighet till advent. Fast just det där med att fasta kanske vi inte behöver göra till en tradition. ;-)

      Radera
  3. Har för mig att svenskakyrkan har en modern tolkning på fastan, mer som avstå, göra uppehåll med typ sociala medier, TV, alkohol. I år blir det vårpyntat med inslag av påsk.
    Anette

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!