söndag 6 mars 2022

Timjan och citron

Efter två heldagsutflykter har det varit skönt med en hemmadag. (Jag var visst så trött igår kväll att jag döpte om Gunnel Carlson till Gudrun, hihi!) Jag åkte Vasaloppet i pyjamas, och eftersom jag har strålande simultanförmåga hann jag både med att städa badrummet och slänga i en maskin tvätt innan jag ens var framme i Mångsbodarna. I Evertsberg tog jag en paus och pysslade lite grann i köket. Fördelen med nyrenoverade rum är att man faktiskt städar där utan att knota. Det är fortfarande lite nyhetens behag att hålla det rent och snyggt. 

Jag har köpt en uppstammad timjanplanta, som är så fin att ha i köket. Den håller bra mycket bättre än de där rangliga timjanplantorna man köper i mataffären, och så doftar den så gott. Som kruka har jag den lilla gröna kannan från Färlövs Prästgård.

Efter målgången i Mora åkte jag med maken till macken i grannbyn och tvättade bilen. De har Espresso House-kaffe där, så utflykten blev en fin förening av nytta och fika. Dessutom gjorde vi en god gärning och hjälpte en dam som aldrig i sitt liv hade varit på en automatisk biltvätt förut. På vägen hem stannade vi på mataffären, och där köpte jag ett nät med citroner bara för att de var så fina att titta på. Visst blir man glad av citroner? 

Ikväll tror jag att jag ska krypa till kojs tidigt och läsa. Jag har tagit en alldeles för lång paus i boken jag läser just nu, men jag kommer nog snart in i storyn igen. Kanske blir den ett boktips i ett eget inlägg framöver. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!