torsdag 14 april 2022

Hej Torekov!

Maken och jag slog två flugor i en smäll och firade både bröllopsdag och hans födelsedag (lite för tidigt) med ett dygns vistelse på Torekov Hotell från igår till idag. Vi har varit där ett par gånger förut och vet att det alltid är väldigt trevligt. Den här gången var inget undantag. Hotellet är lagom stort och väldigt fräscht, och restaurangen är verkligen utmärkt.

Tänk, vilket sammanträffande att Fröken Grön fick bo i ett grönt rum, hihi! (Fast jag misstänker att alla rum är gröna, för vi har bott i gröna rum tidigare gånger också.)


Efter incheckning igår eftermiddag hängde vi på spa-avdelningen ett par timmar. Det var nog smart av oss att komma före påskhelgen, för det var inte alls speciellt mycket folk i bassängerna, och alla de bästa platserna i relaxavdelningen var lediga. Där hade vi tur när vi tänkte, hihi! Fast både maken och jag enades enhälligt om att vi minsann har bättre drag på bastun hemma. 


På kvällen klädde vi upp oss lite grann (det är ändå roligt att komma ur mysbrallorna ibland) och åt en trerätters middag. Allt var gott, men allra godast var makens förrätt (Torekovsvamp, västerbottensosterrin, minilök och friterad potatis) och min efterrätt (kokossorbet, sesamkaka, kokoskräm, vit chokladsnö och rostad sesam). Vi beställde ett vinpaket med tre olika vinsorter anpassade efter varje rätt på menyn. Det är så himla trevligt när någon som verkligen kan det där med kombinationen mat och vin väljer ut vin åt en. Den som valde igår gjorde ett bra jobb. 


Efter middagen päste vi i sofforna i loungen ett tag och njöt av vacker utsikt och vacker solnedgång. Det kändes nästan som om vi var utomlands. 


Tolv timmar senare smakade det bra med en riktig rejäl brakfrukost, och när vi hade checkat ut åkte vi ner till hamnen i Torekov och tog en liten förmiddagspromenad i dimman. Dagens modigaste var två personer som kom gåendes i badrockar från något hus i gränden och tog vårens premiärdopp från badbryggan. Det var nog inte alltför varmt i vattnet, av deras höga skrik att döma. 


På vägen hem stannade vi vid antikaffären Hemlyckans lilla sommarfilial, som ligger i den lilla byn Ängalag mellan Torekov och Båstad. Där fanns mängder av fina saker, men jag lade band på mig och kom därifrån tomhänt. 


Och nu är vi hemma på Solhäll igen, redo för lite stillsamt påskfirande. Planen är att ta de kommande påskdagarna lite som de kommer och njuta av att bara vara lediga. Blåkullaresan hoppar jag faktiskt över i år, men en spikad programpunkt har vi dock: Antikmarknad i Glimåkra imorgon. Det ser jag fram emot, efter två års uppehåll under pandemin. Kanske är det där jag hittar den perfekta hyllan att hänga ovanför kökssoffan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!