söndag 3 april 2022

Tre dagar in i april

Nu har det hunnit vara april ett par dagar. Ännu ett steg i rätt riktning, tjohooo! Blev ni lurade i fredags? Jag tyckte att jag hade klarat mig så bra, men så hojtade min far till och pekade med väl spelad förvåning ut genom balkongfönstret bakom mig. "Men titta, vilken konstig fågel!" Och både min mor och jag vände naturligtvis på huvudena. "Var? Var?" En av oss fick sig iallafall ett gott skratt till livs. Vi andra två fick god choklad, och den var verkligen inget skämt, kan jag lova. Ser ni vilka tre bitar jag redan har provsmakat?


Dagens nyttoprojekt blev ett par maskiner tvätt, och medan maken städade i badrummet tog jag mig an köket och det grusiga hallgolvet. Nu är iallafall halva huset rent, och det får man ju ändå säga är bättre än ingenting. Städningen blir faktiskt ganska överkomlig, om man delar upp den på olika dagar. 

Jag slängde ut alla vissna buketter och överblommande lökväxter, och eftersom det blev lite tomt på köksbordet snodde jag en kruka med minipåskliljor som stod ute på kökstrappan och satte in där. Den lilla terracottaskålen med grönglaserad insida gör sig så himla bra som blomkruka. 

Jag återvände till brottsplatsen och tog den andra krukan med påskliljor också. Den får bo i det ljusgröna kruset på arbetsbänken. (Det lilla timjanträdet som stod där tidigare har jag lyckats ta kål på...) Jag får väl köpa lite nya blommor att ha ute, fast nu väntar jag nog till närmare påsk. Förhoppningsvis är det lite varmare utomhus då. 


När jag ändå var på stöldturné snodde med mig en gul kudde från sängen i bastustugan och lade den i kökssoffan istället. Lite uppiggande gult kan ju vara trevligt till påsk, och sen kan den få flytta tillbaka till stugan igen. 


På eftermiddagen tog vi oss en liten promenad längs Helge å, där vattenståndet kändes högre än vanligt. Jag gissar att dammluckorna uppströms var öppna, men inte de vid kraftverket nedströms. När vi kom hem var vi lagom nedkylda och satte på bastun, så som söndagstraditionen bjuder. 


Imorgon arbetar jag hemifrån på förmiddagen, eftersom sotaren ska göra ett nytt försök att hitta hit då. Den här gången tar jag det säkra för det osäkra och startar om min telefon redan på morgonen, så att jag inte sitter och blir arg i onödan om han inte kommer, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!