tisdag 3 maj 2022

Magnolia, vårgrönska och sengångare

Jag hann faktiskt hem för att se magnolian i full blom, även om kronbladen börjar bli lite bruna i kanterna nu. Rönnspirean har också börjat grönska, och färgen på bladen är alltid som allra vackrast så här i början på maj. Anledningen till att jag låter grässträngen vara kvar mellan spirean och magnolian är att den förstnämnda skjuter ut rotskott som tenderar att ploppa upp lite varstans i gräsmattan runtomkring, och det enklaste sättet att hålla dem i schack är att köra över dem med gräsklipparen. 


På bara de fyra dagarna (ja, egentligen fem i praktiken) som jag var bortrest, så känns det som om det har hunnit bli bra mycket grönare här hemma. Gräset har tagit fart och växer så det knakar, så till helgen får det kanske bli dags för årets första gräsklippning. Jag har även en hel del jobb kvar att göra med sekatören, och så har jag fortfarande skåpbilen full av gödselsäckar som ska ut i rabatterna. Pallkragarna där nere i köksträdgården behöver också göras iordning. Det får bli en trädgårdshelg oavsett väder, helt enkelt. 


Ni som väntar på bilder från Keukenhof får ge er till tåls ett tag till, för jag har inte orkat redigera bilderna än. Den intensiva resan tar ut sin rätt, och jag är verkligen helt slut i både kropp och knopp. På jobbet är vi ett helt gäng som lullar runt som sömniga sengångare, hihi! För att inte tala om hur kvällstrött man är. Det får bli tidig sänggång ikväll också, så kanske energin återvänder imorgon.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!