söndag 22 maj 2022

Trädgårdstid

Nu börjar sommarblommorna smyga sig in. Under dagen har krukor fyllts med salvia, lavendel, jätteverbena, rosa svartöga och tvillingsporre. Allt ska få flytta till uteplatsen vad det lider, men där har jag inte städat än, så än så länge får allt bo nere i köksträdgården. Det kom världens skur på eftermiddagen, och då fick iallafall tvillingsporren ta skydd inne i växthuset, så att blommorna inte skulle bli så "geggiga". 


Murgrönan vid ladan såg så risig och gul ut, så den fick sig en rejäl omgång med sekatören. Jag ska nog plantera blommor i den tomma zinkbaljan. Tidigare stod det en gammal Höganäs-ho där, men den hade spruckit sönder över vintern, så jag tog bort den. Kanske går den att laga med lite byggsilikon.

Så skönt att få lite trädgårdstid idag också, och sen ett härligt bastubad på det. Nu är jag redo för en ny arbetsvecka. Fast den blir ju av det kortare slaget, eftersom det är helgdag på torsdag. Det blir lyxigt med fyra lediga dagar i rad. Känner jag mig själv rätt blir det säkert gott om trädgårdstid då också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!