måndag 20 juni 2022

En rätt mysig måndag

Det var så rent och fint i köket när jag vaknade imorse, så jag tänkte att det kunde vara riktigt trevligt att arbeta hemifrån idag, hihi! Skämt å sido, ibland får man ju faktiskt mer gjort när man kan sitta ostörd och bara beta av saker. Jag är inne i en sådan period nu, när man liksom ska försöka hinna med att knyta ihop säcken innan semestern som börjar om 10 dagar. I köket hade jag iallafall sällskap av Kaj Boyesens lilla piga. Hon hjälpte mig att svara på mail, medan jag betade av lite rättning och responsläsning. (I wish...)


På min lunchrast var jag ute en snabbis i trädgården och knipsade av några blodnävor att sätta i de små miniglasvaserna i köksfönstret. Jag vände dem med blommorna inåt rummet, men de envisades med att vrida sig mot ljuset. Olydiga blommor... Men jag förstår dem. Vem vill inte sitta och gotta sig med ansiktet i solen?


Istället för eftermiddagskaffe hällde jag upp ett stort glas iste med vattenmelonsmak. Visst låter det vansinnigt gott? Fast min recension blir faktiskt ganska ljummen. Det smakade mer som någon slags artificiell fläderaktig parfym än just vattenmelon. Men snygg på bild blev den ju iallafall. Och har man köpt en färdigblandad 2-litersförpackning, så får man ju se till att dricka upp den. Man kan ju alltid hålla för näsan. 


När jag hade stämplat ut för dagen gjorde vi en kort utflykt till soptippen med fem säckar ogräs, två trasiga trädgårdsstolar, tre kartonger och en bortom räddning geggig gammal presenning. (Jag tror faktiskt att en och annan mördarsnigel åkte bort med den...) Vi hann precis sätta oss i bilen för hemfärd när himlen öppnade sig och det började regna. Nu sitter vi här i stugan och kurar och lyssnar på åskan. En rätt mysig måndag, ändå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!