tisdag 26 juli 2022

Regn, väska och TV-tips

Ibland blir man bönhörd av vädergudarna. Under natten har det regnat 10 millimeter, according to Kronblom i köksträdgården, och baske mig om det inte har kommit ytterligare en liten skvätt sedan bilden togs. Halleluja! Enligt SMHI är 10 millimeter regn ett bra regn som kommer växterna till gagn, men för en riktig rotblöta krävs det 25 millimeter. Törs man hoppas på mer? Vi trädgårdsnördar är nog de enda som längtar efter regn på semestern, hihi!

Det fanns en period i livet (en sisådär 20 år lång, hrmm...) då jag var handväsknörd istället. Jag köpte väskor i tid och otid (dock inga snordyra märken) och var ständigt på jakt efter den ultimata handväskan (som jag aldrig hittade), men när vi flyttade från "Storstad" kom jag av mig helt på väskfronten. De senaste åren har jag använt en och samma väska hela tiden, men den börjar bli repig och sjavig, så nu tänkte jag att det faktiskt var dags för en ny. Det blev en grön axelremsväska från Gusti Läder till reapris på en av de stora nätshoppingsidorna. Alldeles lagom stor i storleken för en mobiltelefon, en bilnyckel, ett läppglans och lite annat småkrafs. Och så är den ju grön, hihi!

Bildkälla: Gusti Läder

Jag tror jag har blivit smittad av Kronblom, för jag vill mest ligga på sofflocket och lata mig. De stora projekten står på paus helt och hållet, men så måste det få vara ibland. Dagens enda vettiga aktivitet har bestått av en lindring insats i tvättstugan. Att ladda i och ur maskiner är ju inte någon ansträngande aktivitet precis. Det är ändå föredömligt uppstädat här nere, för all stryktvätt röjde jag undan förra veckan. 


Mellan tvättarna klämde jag två dokumentärer på SVT Play. Den ena var "Utøya - Aldrig glömma, aldrig tiga" där man får följa hur journalisten Carina Bergfeldt återser överlevare och föräldrar som hon träffade på plats i efterspelet av tragedin 2011. Den var både gripande och intressant. Den andra var "The lost Leonardo", som berättar historien om turerna kring den dyraste målningen som någonsin sålts och spekulationerna kring huruvida det verkligen är en äkta Leonardo da Vinci eller inte. Väldigt fascinerande! Två bra TV-tips för en regnig dag, alltså. 

2 kommentarer:

  1. Snygg handväska av perfekt modell och i din färg. Ser lagom stor ut så det får plats en hel del grejor. Jag har oxå en rätt stor väska med lock som brukar bli rätt fylld av grejor och ganska tung. Bra träning då jag släpar runt på den 😊🙃

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varje väska jag köper blir ändå mindre och mindre, just för att jag inte ska släpa med mig en massa onödiga saker. Den här rymmer egentligen bara mobil, korthållare och ett läppglans. 🙂

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!