lördag 9 juli 2022

Städat i vedkällaren och nyklippt gräs

Maken och jag satte oss ner häromdagen och gjorde en gemensam to-do-list med små och stora hemmaprojekt, som helst ska vara slutförda innan hösten kommer. Listan blev tretton punkter lång, varav två blev avbockade idag: Att röja ut allt skräp som hade samlats på hög i vedkällaren och lägga markduk och grus på det jordstampade golvet där inne, samt att köra till tippen med tidigare nämnda skräp och två bortom all räddning trasiga skottkärror. Kanske inte så värst imponerande på bild, men stor skillnad för oss. Det som fanns kvar av den gamla veden lade vi upp på hyllan, och tändpinnarna hamnade i en vedlår. Dags att beställa hem ett nytt lass ved inför vintern. 


På eftermiddagen tog jag ett varv med gräsklipparen. Jag tyckte först inte att gräset hade hunnit bli så högt, men jag tror faktiskt inte det har blivit klippt sedan strax före midsommar, och efteråt märktes skillnaden tydligt. Hela trädgården känns alltid nystädad när gräset är nyklippt. 


Wichurana-rosen 'Awakening' är frodigare än någonsin i sommar. Det är trädgårdens äldsta ros med närmare 10 år på nacken, skulle jag tro. Jag får säga att den här allmänt lätt att ha att göra med. Frisk och tålig, utan att man sjåpar för mycket med den. Här står den i full sol mer eller mindre hela dagen, men den lär visst vara skuggtålig också. 


Ikväll tittar vi på EM-fotbollen på TV och hejar på vårt fina landslag. Det är väl en evinnerlig tur att vi har duktiga damer som kvalificerar sig till de stora mästerskapen, för nog ger det lite extra sommarkänsla när det är fotboll på TV.  Heja Sverige!

3 kommentarer:

  1. It's beautiful in your garden. I really like your blog and I visit it often. It is so soothing and peaceful.
    I rarely leave a comment because I have a problem

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you for taking your time to write! I'm so happy to hear you enjoy visiting my blog. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!