lördag 6 augusti 2022

Auktionsstolarna

Vi testade att sätta stolarna vi köpte på auktion förra helgen runt matbordet i gröna rummet, men där funkade de inte så bra eftersom de har lite för låga ryggstöd. Dessutom är det ju bara fyra stolar och inte sex. De gamla "Äpplet"-stolarna får hänga med ett tag till, och det gör ju inte så himla mycket, för jag tycker fortfarande att de är fina. Vi har varianten med (fusk)läderklädda sitsar, vilket är fint på sitt sätt, men ibland blir jag sugen på att klä om dem i något fint tyg istället. 


Auktionsstolarna har hittat andra platser här hemma. Jag har visat tidigare att en av dem har hamnat vid sidan av vitrinskåpet i gröna rummet. Det är bra med en extrastol här, ifall vi behöver en extra sittplats på kortsidan av köksbordet eller matbordet. Träet matchar dessutom kistan under skåpet alldeles förträffligt, och benen på matbordet med för den delen. Det fanns en tid då jag inte var så förtjust i träfärger alls, men nu älskar jag det. Iallafall i lagom dos, och som kontrast både mot "vitt och fräscht" och andra färger.


Stol nummer två har fått ersätta en vitmålad loppisstol i sovrummet. Den står på min sida av sängen och tjänstgör mest som klädhängare. Det blev fint med lite varm träfärg istället för det vita, särskilt eftersom det är samma färg på byrån på den andra sidan dörröppningen.


Den tredje stolen står ute i den lilla hallen innanför glasverandan. Där har vi husets enda garderob (som vi delar!), så känner jag oss rätt kommer det säkert hamna kläder på den där stolen också. Om inte annat så behövs det något som "dödar" hörnet där. Elementet gör dessutom så att det inte funkar att möblera med så mycket annat. 


Stol nummer fyra står nere i bastustugan, där maken har ett litet arbetsbord han använder när han målar. Något foto på den blir det inte idag, för jag orkar inte gå ner dit och fotografera, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!