söndag 7 augusti 2022

Tack och hej, semestern!

Så vaknade man upp med insikten om att det är söndag innan första jobbmåndagen efter semestern. Fast det gick ju bra det med. Jag vande mig faktiskt vid tanken ganska snabbt. Allt har sin tid. Semesterns sista aktivitet utanför grindstolparna blev ett snabbt besök på en antik- och samlarmarknad som har ägt rum i Hembygdsparken här i byn under dagen. Inga inköp, men kul att gå runt och titta. Det var dock ingen stor marknad, så vi var hemma ganska snart igen. Perfekt när det bara är en fem minuters promenad. 

Igår tog jag in en stor plättar-i-luften som jag hade i en kruka utomhus, eftersom jag akut behövde en ny krukväxt till gröna rummet. Fint när man kan gå på shoppingrunda i sin egen trädgård. Den gröna krukan med fat är ett gammalt auktionsfynd. 


Dagens trevligaste sysselsättning har varit att utforska innehållet i en ask med handgjorda chokladpraliner, som mina föräldrar hade med sig under ett besök här under gårdagen. Jag kan fortfarande inte komma över hur otroligt vackra de är. Smakerna står på små handskrivna lappar inne i asken och är verkligen helt up my alley, såsom päron, passionsfrukt, persika, hallonkola, ägglikör och prinsesstårta. När jag tog bilden hade det visst redan hunnit försvinna en bit citroncheesecake. Hmm, undra just vem som nallade den?


Framåt sen eftermiddag idag drog vi igång bastun för att svettas ut det sista av semestern 2022. Tack och hej, du var bra och gjorde gott! Nu doftar jag som en nyponros och är redo att börja leta efter jobbnycklarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!