måndag 22 augusti 2022

Egen blombukett

Inför helgen meddelade jag byns finaste lilla blomsteraffär att jag ville skjuta upp födelsedagsbukett nummer två till nästa helg. Delar av bukett nummer ett var nämligen fortfarande fin, och så fick jag (hör och häpna) ihop ett litet gäng egenodlade dahlior att ersätta det som var visset med: 'Daisy Duke', 'Wine-eyed Jill' och 'Baccardi'. För säkerhets skull fyllde jag ut med en kvist vipphortensia också.

Jag brukar ställa mina buketter på det lilla bruna arkivskåpet i röda rummet, för det är mest i det rummet jag sitter när jag är inomhus. Där kan jag ju verkligen njuta av blommorna. Det gamla lerkruset ropade maken in på auktionen vi besökte i slutet av juli, och pipan (som föreställer en gubbe) är en födelsedagspresent från mig. Maskulint och feminint på samma gång. 


För övrigt har det varit en ganska seg måndag med lite zombievarning på undertecknad. Nu får jag iallafall hålla mig vaken till 20:00, då den nya säsongen av "Det sitter i väggarna" drar igång. Bästa TV-serien! Som uppvärming läser jag några nummer av tidningen "Gårdar och Torp", som jag lånade på biblioteket på vägen hem. Och kanske får jag lite pistageglass också, om jag har tur. 

2 kommentarer:

  1. Fin bukett och jag sitter klistrad vid tv-rutan Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen en härlig serie. Det var allt bra tur att SVT lyssnade på tittarna där. 🙂

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!