fredag 16 september 2022

Städning utan knot

Är man riktigt frisk om en av ens favoritsysslor är att städa badrummet? Det kanske är tveksamt, men jag tillhör iallafall den kategorin människor. Det finns få saker som jag tycker är lika tillfredsställande, och det är en av få hushållssysslor jag gör utan att knota. En förklaring kan vara att det är ett alldeles lagom avgränsat projekt, eftersom rummet är så himla litet. Dessutom är ytorna otroligt lättstädade. Ofta sprayar jag bara på rengöringsmedel, skurar av med en svamp och sköljer sedan allt med varmvatten direkt från duschen. Vips, så är det klart. 


Vi gjorde det medvetet ganska avskalat när vi renoverade här inne vintern 2018. Helkaklat, klinker med golvvärme, en slät glasvägg och en vanlig hederlig duschdraperistång. Glasväggen är jättelätt att hålla ren, och när duschdraperiet blir för sunkigt och urtvättat är det bara att kasta det och köpa ett nytt. Den turkosa pallen har fått sätta färgtonen på handdukar och andra små detaljer här inne. Den fungerar som avlastningsbord för mobiltelefonen och korsordstidningen.


Handdukar och badlakan tvättar vi en gång i veckan och hänger upp direkt igen. De vi har nu börjar bli lit väl urtvättade och fransiga, men jag drar mig för att köpa nya. Nya handdukar kan ju vara något av det sämsta som finns, faktiskt. Hos oss får man haspa dörren när man går på toaletten. Nästan som på ett utedass, hihi!


Det finns inte mycket plats över för några badrumsmöbler, men i hörnan på andra sidan glasväggen har vi ett gammalt franskt vitrinskåp ovanpå ett loppisfyndat pottskåp. De är köpta vid olika tillfällen, men är som gjorda för varandra storleksmässigt. Här finns plats för allt man kan tänkas behöva. (Det mesta är mitt...) Och synundersökningstavlan känns fortfarande klockren som bakstycke inne i vitrinskåpet. 


Städning utan knot, alltså. Det har jag ägnat mig åt en stund idag. Tänk om det vore lika roligt att städa i resten av huset...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!