lördag 17 september 2022

Flyinge-utflykt och fint på symaskinsbordet

Vilken härligt solig höstdag det har varit idag. Jag och min fina lundaväninna hade vår årliga träff på Flyinge Plantshop, som utan tvekan är en av Skånes finare plantskolor. Där var det fortfarande fullt med frodiga fina växter, och så har de ju riktig go'fika också. Vi hann med både lunch och eftermiddagsfika under de fyra timmar vi var där. Ja, i ärlighetens namn satt vi mest i höstsolen ute på Café Smedjans uteservering och pladdrade. Däremellan hann vi dock klämma in lite shopping också. Jag köpte några höstväxter och en tjusig kruka med böljande kanter. (Eller scalloperad, som Elsa Billgren och Sofia Wood skulle ha uttryckt det.) Jag hade ju inte så många krukor hemma och kände mig verkligen i trängande behov av en ny, hihi!

Att den högra ljungsorten på bilden här ovanför heter bärljung vet jag, men den rosa ljungen i den nya krukan är en ny variant för mig. Den är inte så "ljungig", om man säger så, utan snarare som en skir sommarblomma i den perfekta rosa nyansen. Vad kan den tänkas heta?

När jag kom hem fixade jag lite höstfint på symaskinsbordet på hörnan. Där hade jag redan en grön "höstkudde" i en kruka, som jag för övrigt hittade alldeles gratis på återvinningsstationen, när vi var där och slängde skräp igår. Där finns det nämligen en hylla, där man kan ställa gamla blomkrukor istället för att kasta dem, och sen är det fritt fram för andra att plocka med sig vad man vill ha. En alldeles lysande idé, tycker jag. 


Jag baxade hit den stora krukan med min 'Magical'-hortensia från uteplatsen. Blommorna på den har övergått till en mustigare rostrosa nyans, som är så otroligt fin. På krukan står det: "Imagine earth is paradise and we are unaware of it." Det tål verkligen att tänkas på

Jag samlade upp lite fallfrukt och lade i metallkorgen, som jag loppisfyndade i grannbyn under sommaren. Det blir inte lika mycket äpplen i år som förra året, men en paj eller två ska jag nog kunna sno ihop. 


Det blev kanske inte så traditionella höstfärger, men ganska sensomrigt ändå. Fast jag tycker nog att rosa funkar alla tider på året. 


Om vädret tillåter imorgon, får det nog bli lite trädgårdstid. Gräset är i behov av klippning för första gången på en hel månad, och jag köpte några bronsrodgersior idag som ska få komma i jorden. Men nu tar vi lördagkväll i stugan. Trevlig helg på er!

2 kommentarer:

  1. Blev jättesnyggt med nya krukan och höstväxterna!!
    Bärljung är ju så ljuvlig och näpen - gillar den skarpt.
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!