torsdag 6 oktober 2022

Rosa Bandet 2022

För mig (och säkert många andra) är det en fin oktobertradition att köpa Rosa Bandet. Årets band införskaffade jag idag. Det är designat av Emma Örtlund, som är känd från bland annat Glada Hudik-teatern, filmen "Catwalk - Från Glada Hudik till New York" och "Sommar i P1". 

Bildkälla: www.cancerfonden.se

Att Emma har 80-talet som ett av sina intressen förstår man när man ser materialvalet, designen och de läckra färgerna. "Cancer är något ALLVARLIGT. Det ska stå NOW! Med stora bokstäver. Det är nu det gäller - inte sen! Det var därför jag valde att ha blixten och NOW!" säger Emma om sitt skapande i en intervju på www.cancerfonden.se. Jag får säga att det här är en av mina absoluta favoriter från de senaste åren. Men så var jag ung på 80-talet också. 

Pengarna som Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj samlar in går till svensk cancerforskning och till att sprida kunskap om cancer och hur man kan minska sin risk att drabbas. Emma förlorade själv sin mamma i cancer 2015, och det här är hennes hyllning till alla som kämpar: "Ingen förtjänar att få cancer, vare sig man är dum, elak eller världens snällaste."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!