tisdag 1 november 2022

Den första

Den första november, minsann. Nu går vi definitivt in i sista kurvan på 2022, och om bara trettio dagar börjar den definitiva slutspurten. Den första december behöver man inte vara synsk för att anta att jag alldeles säkert kommer blogga om mitt adventspyntade hus. Men vad i allsin dar bloggar man om man en grå och regnig måndag så här i början av november? Tja, vi kan väl backa tiden bakåt under året och göra några nedslag på den allra första dagen under månaderna så här långt. Det blir som en mini-årskrönika, eller en liten tidsresa.

Den första oktober var ju inte så länge sedan. Då hade jag storstädat ute i smatten med både rotborste och linoljesåpa, och jag var så nöjd, så nöjd. Två-tre poddar hade jag visst också hunnit klämma under tiden.

Den första september cyklade vi dressin på jobbet. Jag förfasades över min dåliga kondition och funderade allvarligt på att göra något åt saken. Sen kom jag på bättre tankar, hihi!

Den första augusti påbörjade jag min femte och sista semestervecka och visade upp min fina limonium från IKEA. Den var absolut långlivad och blommade hur länge som helst, men nu när det var riktig nattfrost för någon vecka sedan, så strök den faktiskt med. Jag har glömt om den går att övervintra, så det måste jag googla. Annars åker den på komposten.

Den första juli vaknade jag och insåg att semestern just hade börjat. Ja, nästan iallafall, för jag är ju ledig på fredagar. Jag hade iallafall redan gått in i vacation mode och ägnade eftermiddagen åt att plantera små lavendelplantor i framkant på rundeln framför köksträdgården. En lagom ansträngande syssla 

Både den första juni, den första maj och den första april rådde det visst "radiotystnad" på bloggen. Den ena gången var jag i Karlskrona, den andra i Amsterdam och den tredje var jag förkyld. Märkligt sammanträffande ändå att alla gångerna var just den första i månaden. Jag som nästan har bloggat alla andra dagar på året. Anar man ett mönster?

Den första mars var chocken fortfarande stor över Rysslands invasion av Ukraina. Jag tittade upp i päronträdet och insåg symboliken i den sönderhackade småfågelholken. 

Den första februari hade jag precis beställt nya sänglampor. Modellen heter 'Dublin' och kommer från svenska företaget Aneta. De blev precis så bra på plats som vi hoppades. Tanken var att de skulle bli starten på en rejäl makeover i sovrummet, men längre än så har vi inte kommit än. 

Och tänka sig, den första januari låg jag på soffan och käkade dygnsgamla ostbågar och tittade på "Ivanhoe". Det är viktigt att värna våra fina svenska traditioner...


För övrigt har jag kommit till insikt om att jag bloggar "baklänges" i det avseendet att jag lägger bilden efter texten och inte tvärtom. Där bryter jag visst en oskriven bloggregel, men vad är det som säger att det måste vara så? Ska man tänka att det är en bild med tillhörande text, eller kan det lika gärna vara en text med tillhörande bild?  En existentiell fråga, det där. Lite som hönan eller ägget, hehe! Hur tänker ni? 

4 kommentarer:

  1. Jag tänker att man gör som man vill och fattar man inte att bilden med ostbågar hör till texten om densamma ja då är det illa. Jag gör nog lite blandat tror jag. Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Jag tänker så här; när man bläddrar i en tidning så brukar man (jag) ofta först titta på bilderna och läsa texten UNDER bilden innan jag ger mig i kast med reportaget:)
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bildtexter, alltså. Själv kör jag mer på textbilder, hihi! 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!