onsdag 9 november 2022

I novemberregnet

Novemberregn gör ju inte en människa glad. Men däremot blir jag vansinnigt glad av färggranna paraplyer. Ja, så till den milda grad att jag drömmer om att förvandla kronan i vårt gamla päronträd till en färgchock som trädet jag passerade utanför Rådhuset i Lund 2014. Den här bilden återkommer jag till ofta. Jag ler stort när jag ser den. Det är så enkelt och samtidigt så magiskt. 


Hösten 2018 spelades musikalen "Singin' in the rain" i Kristiantad, och det uppmärksammades genom att paraplyer i gult och orange hängdes upp mellan husväggarna på en del av Östra Boulevarden. Magiskt, sa Bull.


Och på en galleria i Linköping hösten 2021 stod jag länge och tittade på paraplyerna som hängde och dinglade ner från taket över rulltrapporna.


Det här inlägget var en favorit i repris. Jag tror bestämt jag visar samma bilder varje år i november. Men i novemberregnet måste man ju pigga upp sig själv så gott det går. Färgglada paraplyer funkar för mig. 

4 kommentarer:

  1. Jag håller med dig. Man blir glad av de färggranna paraplyerna. November är ju en lite grådyster månad. Vi behöver något gladare då .
    Kram //Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vad vore livet utan lite färgklickar här och där. Och på ett paraply kan man ju våga gå loss lite extra. Själv har jag ett knallgrönt som är format som djungelblad. Härligt! 💚

      Radera
  2. Här i Luleå snöar det. Vi har ett tunt snötäcke som byggs på. Men troligen kommer snön att regna bort. Det är sen gammalt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju ändå magiskt med snö. I synnerhet den allra första. Här i Skåne har det varit extremt milt väder hela hösten. Vi har bara haft en enda riktig frostnatt hittills. Fast mildväder i Skåne betyder nästan alltid regn. Inte så kul...

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!