onsdag 30 november 2022

På workshop i blomsterbrunnen

Igår kväll var jag och en kollega från jobbet på workshop i floristfröken F:s läckra blomsterbrunn. Som jag berättade i ett tidigare inlägg har hon gjort verklighet av en dröm och förvandlat vad jag tror är en gammal gödselbrunn till ett orangeri med glastak. Vilket ställe, alltså! Och så vackert inrett! Det var som att kliva rakt in i en sagovärld med doft av glögg, barrväxter och stearin. Helt magiskt! Jag hade kunnat betala hela workshopavgiften för att bara få sitta där och insupa atmosfären och titta på allt det fina, men syftet med kvällen var ju ändå att vi skulle binda kransar, så jag fick skärpa till mig lite. 

Floristfröken F. började med att visa några läckra do-it-yourself-arrangemang för både blommor och fågelmat, och efter det flyttade vi sittbänkarna åt sidan för att kunna stå vid långbordet och greja. Det hade dukats fram både halmstommar, sektörer, ståltråd och handskar till oss, och som pricken över i en hel godisbuffé av tallris, granris, enris, ädelgran och mängder av vackra dekorationer att välja mellan. Medan alla gick in för skapandet med liv och lust, så serverades det glögg och godsaker. Mums!


Min krans blev en rufsig skapelse med kvistar av både gran, en, tall och ädelgran som bas och näverstjärnor och små lärkkottar som dekoration. Kanske ovanligt sparsmakat dekorerat för att vara jag, men å andra sidan maxade jag på rejält med antalet. Jag provade med lite röda detaljer också, men då såg det mest ut som amerikanska flaggan, hihi! 


Till jul kanske jag ändå sätter dit några paradisäpplen, men som adventskrans tycker jag det känns finare med en lite mer naturell look. Och tänk, en spik på dörren hade jag redan, så det var bara att hänga upp skapelsen direkt när jag kom hem. 


Tack för en fantastiskt härlig kväll, F! Det här känns som en given ny årlig tradition, så jag hoppas det blir en ny omgång workshops nästa år. Och tänk så synd att jag redan har fyllt 50, för annars vet jag precis var jag skulle vilja ha festen, hihi! Kan man boka in sig för ett 60-årskalas om en sisådär nio år, månntro?

2 kommentarer:

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!