fredag 11 november 2022

"Signature"

Ooops, jag råkade visst lyxkonsumera lite... Jag fick nämligen syn på de vackra vaserna "Signature" från danska Kähler i någon inredningstidning, och när de sedan dök upp i ett reklamsvep från Cervera tillsammans med fin rabatt på rabatt, så slog jag till utan att blinka. Jag kunde inte bestämma mig för om jag skulle ta den större (20 cm) eller den mindre (15 cm), så det bar sig inte bättre än att jag klickade hem båda. Och inte är jag det minsta ledsen för det, nu när de har kommit. De är som små retrokarameller, och båda kommer med en superfiffig löstagbar keramikplatta med hål för arrangemang av enstaka kvistar. Fast några blommor behöver man nästan inte, för vaserna är verkligen prydnader i sig. 


Vaserna är designade av den danska duon Kristine Meyer och Sabine Lavigne, som båda är utbildade vid Det Kongelige Danske Kunstakademi. Deras keramik är ofta både lekfull och färgglad, men ibland också med mönster inspirerat av naturen. Om man tittar extra noga på den större vasen, så ser man att det ser ut som mossgröna kaveldunliknande strån som sträcker sig uppåt halsen. Båda vaserna är handmålade och gjorda i stengods. 

Bildkälla: https://www.1x1textil.dk/meyer-lavigne/

Den större av vaserna kom till användning direkt idag, när jag köpte med mig en bukett tulpaner och eukalyptus när vi var och storhandlade i Hässleholm. Buketten fyllde ut bra på egen hand, så jag behövde inte använda hålplattan den här gången. Tulpaner i november känns ju onekligen lite udda, men så är det ju faktiskt 14 grader varmt ute också. Det är en ding ding värld... (Och ja, jag förstår vad det beror på.)


För övrigt har jag startat en ny fredagsrutin: Först sovmorgon, och sedan kaffe i sängen medan jag tittar på "Husdrömmar Sicilien" på mobilen. En skön start på min lediga dag. 

2 kommentarer:

  1. Men oj så snygga vaser! Och så passande med en bukett tulpaner i, perfekt ju! Sätter upp på villhöver-listan... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, villhöver är verkligen ordet för dagen. 😄

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!