söndag 20 november 2022

Söndag utan snö = shoppingtur

Eftersom väderprognosen visade att snöovädret skulle gå en bra bit söder om Kristianstad, så dristade jag mig till en liten söndagsutflykt just dit. På shoppinglistan stod att hitta ett nytt ljusträd till glasverandan, eftersom det gamla är kaputt och inte går att laga. Jag tittade på nästan alla billighetsvaruhus som ligger ute på köpområdet i Härlöv, men inget föll mig i smaken. Många av dem var helt enkelt för stora, och så var flera av dem svarta och såg väldigt trista ut. Jag ville helst ha ett brunt träd, gärna med lite snö på grenarna, och lampor med varmt ljus. Till slut hittade jag vad jag letade efter ute på Solhaga Garden. Visningsexemplaret vaktades av en valross i läder. Bedårande!

På vägen hem stannade jag på den fina lilla antikaffären på Färlövs Prästgård. Mysigare ställe får man leta efter. Butiken är inhyst i flera rum i en gammal gårdsbyggnad, och så här års sprakar det alltid en varm och god brasa i den gamla bakugnen. Här finns något för alla plånböcker, och Ing-Marie som har butiken är alltid så himla trevlig. 


Jag hittar nästan alltid något här, och idag körde jag hem med en riktigt julig 5-liters mjölkspann. Ing-Marie var gullig och skickade med innehållet också, så nu är det ju redan pyntat och klart, hihi!


När jag kom hem skruvade jag ihop mitt nya träd och smygprovade att tända det ute på glasverandan. Jag är jättenöjd! Det är lagom stort, har alldeles lagom många lampor (48 st) och ljuset är varmt och fint. Ja, inte helt olikt det jag hade innan, faktiskt. Nästa helg får ni se hela, men fram tills dess låter jag sladden vara urdragen. 


För övrigt har jag faktiskt planterat tulpanlökar idag. Jag insåg nämligen att de jag köpte tidigare i höst låg kvar i sina påsar nere i källaren, hrmmm... Jag tog in en stor zinkbalja som det redan var jord i och lät den tina ute i smatten, och nu ikväll tryckte jag ner alla lökar i den. Till våren får jag förhoppningsvis en flyttbar tulpanrabatt  proppfull med 'Copper image' och 'La Belle Epoque'. Maj gådd, jag längtar redan!

2 kommentarer:

  1. Oj, du är så ståndaktig du, att du inte ens har i sladden innan advent... Respekt! Jag får väl skämmas, men det juliga vädret förledde mig...
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, skämmas behöver man absolut inte göra. Många som har tjuvstartat här också. Och jag kan lova dig att jag "provtänder" lite då och då. Man måste ju hålla koll på att lamporna fortfarande funkar, hihi!

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!