fredag 16 december 2022

Fredagsstök, curlingkängor och sammetstomtar

Idag har solen lyst upp tillvaron mer eller mindre hela dagen. Jag har stökat runt med diverse småprojekt här hemma. Än är det inte så julpyntat i stugan, men på köksdörren har det kommit upp en krans med alkottar (konstgjord) och på handtaget hänger det en liten trumslagarpojke från min fina adventskalender. (Tack, tomten!) I den gröna kannan blommar den andra stängeln på min miniamaryllis. Om den är så värst mini vet jag inte, men fin är den iallafall. På dörren till städskåpet ute i hallen hänger det en tygpåse med pappersnäsdukar. Det har liksom inte varit någon idé att hänga undan den under de senaste två veckorna... 

Vi har en väldigt trevlig damshop här i byn, och efter att jag hade varit på vårdcentralen på eftermiddagen, så stannade jag till där. Det visade sig vara 30% rea i halva affären, och jag passade på att slå till på ett par nya curlingkängor.  På mina gamla är fodringen nämligen både nött och sprucken, så det skaver lite för mycket på hälarna. De nya är bruna. Kan man säga olivbrun? Som tapenade, hihi! Det passar iallafall extra bra med nya varma skor idag, för det är 14 grader kallt ute. 


Nästa stopp blev byns finaste lilla blomsteraffär, där jag köpte nya snittamaryllisar och lite annat fint. Jag passade också på att hämta upp tre tomtar, som jag spontanköpte igår kväll när floristfröken F körde tömma-lagret-loppis på Instagram. De är ju bara för charmiga i sina små sammetsrockar!


Jag har just inmundigat en sen fika med kaffe och saffranswienerbröd, mums! Nu ska jag nog stöka vidare lite grann innan kvällen tar vid. Happy Friday, allihopa everybody!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!