tisdag 31 januari 2023

Sista januari i köket

På köksbordet står veckans bukett. Den består av tjugo rosa tulpaner från ICA Kvantum, räddade rester från förra veckans bundna köpebukett och blåbärsriset från nyårsbuketten. Jodå, den som spar hon har. Tänk så bra att man kan återanvända sådant som fortfarande är fint. Fast egentligen börjar jag bli sugen på att skaffa en kruka pärlhyacinter att ha på köksbordet. Det måste jag skriva upp på shoppinglistan. 


Den skarpögde ser att den lilla hyllan minsann sitter kvar på väggen. Den trillade ju ner med dunder och brak på självaste julafton, men efter införskaffande av lite rejälare beslag så ska den nog hålla sig kvar på väggen. 


Hur ofta kan man förresten ändra om på ett hyllplan, innan det betraktas som sjukligt? Jag flyttar om och byter grejer i parti och minut. Men det är ju så kul, och så blir jag inte riktigt nöjd. Ska man sätta upp praktiska bruksföremål, eller får det lov att vara pryttlar som bara är till lyst? Jag kör på det sistnämnda. Hyllan är ändå så pass smal, så man får ändå inte plats med något vettigt. Vilken tur jag har, hihi!


Idag vinkar jag farväl till januari månad. Hej då, ingen kommer att sakna dig. Inte för att februari brukar vara så mycket trevligare, men den är iallafall föredömligt kort. En månad närmare våren, hurra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!