torsdag 26 januari 2023

Tyg till min gröna karmstol

Idag gjorde jag äntligen slag i saken och körde inom en tygaffär på min jobbort på vägen hem. Det har jag tänkt göra hur länge som helst, för jag är ju på jakt efter ett fint tyg till min gröna karmstol. Nu hittade jag ett så fort jag kom innanför dörrarna: Tyget 'Ramas' från Boel&Jan. Jag har faktiskt sett det här tyget på nätet ganska ofta det senaste året, för mönstret i William Morris-stil (för visst är det en direkt ripp-off av 'Willow Boughs') är onekligen väldigt populärt just nu. Fast det kan man ju förstå, för det är väldigt vackert. Extra pluspoäng från mig, som gillar både grönt och grönska. Och det är precis rätt grön för min stol, så det kan nog bli riktigt bra. 

Nu ska jag bara göra jobbet med själva omklädningen, och det kan ju bli nog så klurigt. Sitsen är inte en sådan som går att ta av, och "rektanglarna" på fram- och baksidan av ryggstödet går inte heller att ta av. Jag tänker att det får bli en omgång med häftpistolen, och sen får jag skaffa någon form av dekorband och dölja klamrarna med. Tur att YouTube finns, hihi!

12 kommentarer:

 1. Kommer bli jättefint. Har använt just detta tyg i flera omkläningsprojekt och det är lättarbetat och ger ett vackert resultat. Lycka till!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Hej Fröken Grön!

  Såg ditt inlägg om fiber från igår.
  Vi har 4G mobilt bredband med router och det fungerar mycket bra.
  Vi installerade det i oktober förra året och vi är jättenöjda. (använde adsl via telefonjacket innan)
  Kan berätta att vi har fiber framdraget till tomtgränsen men vi hoppade inte på det när det gjordes för flera år sedan.
  Vi väntade på att det skulle komma något bra "ovanifrån" istället o med 4G blev det så.
  Vi har TVn via parabol o fortfarande telefon med hål i väggen samt givetvis mobiltelefon också.
  Vi är kanske lite gammaldags, men vi är födda båda två på landet o har erfarenhet av att allt kan hända o braka samman o lägger man då "alla äggen i samma korg" (om det händer något) så står man utan både telefon, tv, dator.

  Hälsningar
  Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alla ägg i samma korg är ju inte så bra. Här delar vi internet från mobiltelefonerna, när bredbandet är för svajigt. Tror tyvärr att vi bor lite i "radioskugga" för att det ska funka riktigt bra med bredband här. (Nu hittade jag kanske på, som den teknologinovis jag är, men det känns ungefär så.)

   Radera
 3. Snyggt! Kommer bli så bra tycker jag. Kram Pia

  SvaraRadera
 4. I Rinkaby finns en tygaffär Gittes tygkälla med massor av tyger, band mm o är billiga oxå./ Eva Axelsson

  SvaraRadera
 5. Ursnyggt! Längtar att få se det färdiga resultatet. Nu måste jag fundera på om jag själv har någon stol att klä om...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu ska jag bara göra jobbet också... 😊

   Radera
 6. Har det tyget på en lampa i hallen, en kudde i soffan och som gardiner i köket :-) Det är verkligen superfint! Skall bli kul att se det på en stol!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köpte lite extra tyg, så jag kanske kan tråckla ihop något annat också. Lampskärm låter fint! 💚

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!