fredag 17 februari 2023

I väntan på stormen Otto

Det händer att folk tror att det har hänt något, om det inte kommer ett dagligt blogginlägg. Som igår, till exempel. Men lugn, bara lugn. Ibland hoppar jag över för att känna att det är jag som äger bloggen och inte bloggen som äger mig. Dessutom var det ju på AW efter jobbet, och när tant kom hem vid 20.15 så orkade hon inte mer den dagen, hihi! Det var en mysig kväll iallafall. Så härligt att bara få sitta ett par timmar och flamsa med sina kollegor. För mycket flams blir det alltid, trots att hälften av oss dricker alkoholfritt. I love my colleagues. Vi är en salig blandning av typer, men vi har alltid roligt ihop.


På min lediga fredag har jag varit en snabbis på vårdcentralen, tankat bilen, handlat i mataffären, tvättat en maskin tvätt, ätit en varmkorv, tittat på två avsnitt av "Tunna blå linjen" (jag är på säsong 2 nu), druckit kaffe och ätit två minisemlor, samt handlat en ny helgbukett på byns finaste lilla blomsteraffär. Den här gången tog jag faktiskt en färdigbunden bukett, för hela kyldisken var full av ljuvliga sådana. Jag valde en i lite smutsiga pastellfärger med en puderrosa ros, vita rankunkler, gulbeige krysantemum, cremefärgad fresia, blåbärsris och lite grönt rufs.


På diskbänken i köket står det tre osköljda filmjölkspaket (hur gick det till?) som ett spår av arbetsveckan som gått. Kanske blir det dagens sista vettiga aktivitet att skölja ur dem, innan jag kurar ihop mig helt under en filt och låter helgen och stormen Otto ta över. För nu ska det visst bli rejält stormigt det kommande dygnet. Regnet har redan kommit, och tågtrafiken mellan Malmö och Göteborg är visst på väg att ställas in. Vi får nog hålla i hatten, med andra ord. 


Jag törs nästan inte säga det högt, men på onsdag i nästa vecka kommer de och kopplar in fiber här hemma. Jag tror det i och för sig inte förrän jag ser det, men ack så skönt det ska bli när det är klart. Inte minst för sinnesfridens och blodtryckets skull, för det där har ju varit ett irritationsmoment bra länge nu. Det för dessutom med sig att vi äntligen kan börja fundera på att göra något åt vår tråkiga uppfart. Ännu ett projekt på önskelistan. Står det rentav högst upp, kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!