onsdag 29 mars 2023

Förra påsken

Förra påsken gjorde jag så fint på verandan med minipåskliljor i hängande vaser på en trollhasselgren. Det måste nog bli en favorit i repris i år. Jag får nog börja leta efter de där små glasflaskorna, för jag minns inte riktigt var jag har lagt dem. I det gamla köksskåpet i källaren, kanske?

Till förra påsken köpte jag en kitchig påskhare med kruka för en väldigt billig peng på en loppis. Den ska jag alldeles bestämt också leta fram och sätta ute på trappen i år. På påsken kommer man undan med allt. Pyntet behöver inte alltid vara så stilfullt. 


Förra påsken lät jag en ståtlig vit porslinstupp stå på glasverandan och matcha en likaledes ståtlig och vit hortensia. I år ska han nog få komma in i värmen och stå på matbordet. Någon hortensia har jag inte, men det är ju aldrig försent att köpa en ny. 


Förra påsken insåg jag att jag har byggt upp en hel liten samling av kitschiga påskfiguriner. De fick stå på rad på tallrikshyllan i gröna rummet. I år hamnar de nog på samma ställe, för det ser rätt härligt ut nu när jag ser bilden. Lite som en påskig motsvarighet till julens tomteparad.


Förra påsken unnade jag mig själv en makalöst fin påskbukett nere på byns finaste lilla blomsteraffär. Det är ju en no brainer i år också. 


Förra påsken förgyllde godis och påskblommor i mängd tillvaron i köket. Så måste det nog bli i år också. Påskgodis behöver inte ens vara gott. Det viktigaste är att det är vackert att titta på, hihi! Jag vill minnas att just det här var köpt på Lidl. 


Ja, jag är faktiskt riktigt sugen på att påskpynta lite. Det ska jag nog börja göra redan i helgen. 

2 kommentarer:

  1. Jag är också sugen på att påskpynta och göra fint. Men med drivor av snö så vet jag inte riktigt. Men Påsken är min favorithelg så självklart ska tuppar och annat få ta plats. Fast jag väntar lite. Men jag blev verkligen riktigt inspirerad av dina bilder. Tack! Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trevligt att jag kunde inspirera lite grann. Jag gnäller över regnet här, men när jag tänker på att ni faktiskt har drivor av snö, så inser jag att jag inte har mycket att klaga över. Hur som helst blir det nog en kylslagen påsk i år, både i söder och i norr. 😞

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!