lördag 18 mars 2023

Stadstur, låsstrul och lite påsklängtan

Det har varit en grå och regnig dag i våra trakter av världen. Vi körde in till Kristianstad på förmiddagen för att uträtta några snabba ärenden. Innan vi åkte hem hann vi med en fikalunch på Espresso House och en snabb runda på Blomsterlandet, där jag plockade ihop ingredienser till en ny helgbukett. Det blev vita tulpaner, rosa vaxblomma och småbladig eukalyptus. Blåbärsriset återanvände jag för tredje veckan (minst) i rad. 

Igår jammade låskolven på min skåpbil fast på något sätt, vilket gjorde att bakdörren plötsligt inte gick att stänga ordentligt. Jag fick helt sonika köra hem med ostängd dörr efter att ha helghandlat, och du-har-glömt-att-stänga-dörren-larmet pep högljutt i bilen hela vägen hem. Som tur väl var behövde jag bara köra några hundra meter, för jag handlade på en av affärerna hemma i byn. (Himla skönt att jag inte var på ICA Maxi i Hässleholm...) Idag införskaffade vi någon slags universalolja på Biltema, och när vi kom hem fixade maken till låskolven i ett nafs. Vilken tur att det gick att lösa så lätt. 


På eftermiddagen gjorde jag en insats och tömde det gamla trätråget på glasverandan på skrumpna paradisäpplen från jul. Nu har min samling av stenägg fått komma tillbaka. Hux flux känner jag hur jag börjar bli sugen på att påskpynta, fast det får nog ändå vänta ett tag till. Så länge roar jag mig med att söka på påskgrejer på Tradera. Jag älskar att titta på kitschiga retrokycklingar och godisgömmor!


Ikväll tittar jag på min favoritdeckare "Shetland", som börjar med en ny säsong. Engelsmännen vet verkligen hur man gör bra deckare, och just den här serien är ju dessutom baserad på böcker av den brittiska författarinnan Anne Cleeves. Dem har jag dock inte läst, men det borde man kanske göra. Något för påskhelgen kanske, om man vill anamma den utmärkta norska traditionen och läsa "påskekrim". Det høres ut som en veldig god plan.  

2 kommentarer:

  1. Ja, påskekrim er en veldig god plan, Fröken Grön! Har alltid med en stabel krimbøker på fjellet i påsken. God norsk tradisjon! Hilsen Hjørdis i Bergen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En tradition som vi svenskar har sneglat på i flera år nu, och som vi mer än gärna "lånar". 🙂

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!