fredag 14 april 2023

Shopping med trädgårdstema

Jag började dagen hos tandhygienisten. Förvisso en väldigt trevlig sådan, men ändå inte det roligaste man kan ägna sin lediga fredag åt. Fast bananfluoret smakar numera mint, och det är ju ändå ett steg framåt för mänskligheten. Sen drog jag till Kristianstad för att köpa en födelsedagspresent till makens kommande födelsedag, samt kika på lite vårkläder. Jag fattar inte hur det gick till, men bilen stannade av sig själv både på Blomsterlandet och på Solhaga Garden. Hmmm...  Jag får ändå ge mig själv en eloge för att jag var ovanligt kontrollerad, men ett gäng trädgårdnejlikrot-plantor av sorten 'Tempo Rose' slank ner i kundvagnen iallafall. Jag älskar ju 'Mai Tai' sedan tidigare, och den här sorten ser också jättefin ut med mörkrosa blommor och purpurfärgade stjälkar.

Shoppingen fortsatte med trädgårdtema: En grön fågelholk och en solcelljusslinga till växthuset från Rusta, och tre grönrutiga stolsdynor för 38,70 styck på en reahylla på Åhléns. Tre för att det inte fanns fler, men jag tänker att jag kan använda två på caféstolarna och en på någon av alla udda stolar som står lite här och var. 


Jag köpte billiga brädor på Jem&Fix också, som jag redan har sågat till och skruvat ihop till en bordsskiva till symaskinsunderredet. Ovetenskapligt hantverk som vanligt, men det duger för mig. Jag drog på lite grön linoljefärg som jag hade hemma, så nu står skapelsen på tork nere i källaren. Vi får väl se hur det blir när det är klart. Men grönt är ju som bekant alltid skönt, så det kan ju bara inte gå fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!