söndag 21 maj 2023

Dahliaknölar, gräsklippning och dammstädning

Härligt väder ledde naturligtvis till en heldag i trädgården. Jag började med att äntligen få min dahliaknölar i jord. Det blev lite senare än jag hade tänkt, men det ska nog gå bra ändå. Nya knölar för i år är 'Polka', 'Otto's Thrill', vanlig 'Café au Lait', 'Café au Lait Supreme' och 'Café au Lait Royale'. Övervintrade knölar är 'Wine Eyed Jill', 'Nathalie', 'Baccardi' och 'Daisy Duke'. Murarhinkar är inte så vackert, men väldigt praktiskt att plantera i. Sen stoppar jag ner dem i stora flätade lövkorgar, så slipper man se plasten. 


Innan det blev för varmt passade jag på att klippa gräset, som hade blivit ganska långt torkan till trots. Det är ju ändå två veckor sedan sist. När middagsbrisen blåste upp, såg det nästan ut som snö av alla vita kronblad från fruktträden som landade på gräset. Vackert! 


Med lite hjälp från maken fick alabasterdamen Putte en såpskurad damm och rent vatten att bada i. Jag skrubbade av henne själv också, men nertill har hon blivit oåterkalleligt missfärgad av många års utomhusvistelse i geggigt vintervatten. Doften av löv och päron som låg och jäste i vattnet före städningen sitter fortfarande kvar djupt i mina näsborrar...


Ikväll har jag faktiskt varit ute och vattnat rosorna jag planterade förra året. De ser väldigt frodiga och fina ut, men jag tänker att rötterna nog inte har hunnit etablera sig helt och behöver lite stödvattning nu under torkan. Det vackra och varma vädret ska visst fortsätta nästa vecka, så jag hoppas på lite kvalitativ kvällstid i trädgården. Nu är jag dock trött och nöjd för idag. Over and out. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!