lördag 20 maj 2023

Hej, Linköping!

De senaste två dygnen har jag befunnit mig i Linköping. Maken hade ärende dit som var inbokat sedan länge, och jag tänkte att det kunde vara riktigt vilsamt för mig att åka med, slappa på hotellet och kurera min förkylning. Sagt och gjort. I torsdags eftermiddag checkade vi in på Elite Stora Hotellet, som ligger vid Stora Torget, mitt i smeten. 


Jag satsade på lågt tempo och gjorde lite vad som föll mig in. I torsdags eftermiddag klämde jag in ett besök på Blomstertorget, som visade sig vara ett riktigt välsorterat garden center. Jag köpte inget, men det var trevligt att bara gå runt och titta. Igår (fredag) gick jag en runda på stan. Så trevligt med en stadskärna som inte verkar ha drabbats så hårt av affärsdöd som många andra städer. Jag besökte bland annat Butik ESQ, som är en av de finaste små inredningsaffärerna jag vet. Man vill ha precis allt där inne. 


Jag hade datorn med mig, så mellan varven låg jag på hotellrummet flera timmar i sträck och tittade på TV och käkade godis. Vilsamt så det förslår, och det kändes onekligen lite lyxigt samtidigt. Lite neon utanför hotellfönstret förstärkte storstadskänslan på kvällen. 


Nu är vi hemma i "Glesbygd" igen. Tänk att vår lilla stuga känns lyxigare än något annat. Ibland måste man åka bort för att återuppleva just den känslan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!