lördag 6 maj 2023

På konfirmationskalas i Köpenhamn

Igår kväll var maken och jag bjudna på kalas i Köpenhamn för att fira en fin konfirmand, tillika min guddotter. Vi har det ju så behändigt att vi bara kan hoppa på ett direkttåg från Hässleholm och vara i Danmark en dryg timme senare. Den här gången klev vi av på Nørreport och traskade sedan tio minuter för att komma till Orangeriet, som är en jättefin restaurang i den stora parken som heter Kongens Have. Matsalen är som en enda stor glasveranda med fönster på tre sidor och vackra väggmålningar. En lokal som verkligen föll en trädgårdstant som undertecknad i smaken. 

Konfirmation är verkligen en stor grej i Danmark. Nästan som ett mellanting mellan en studentmottagning och ett bröllop. Den infaller alltid på Store Bededag, som är en dansk helgdag (dock inte längre från och med nästa år), och det gäller visst att vara ute i god tid med bokningarna om man vill få tillgång till en lokal. Konfirmandens far berättade att de hade bokat den här restaurangen redan för TRE år sedan! Det bjöds på trerätters middag, tal, underhållning, öppen bar och dans, och det var verkligen klackarna i taket och härlig stämning hela kvällen. Festen pågick till långt in på småtimmarna, men maken och jag valde att ta sista direkttåget tillbaka till Hässleholm. Jag har nämligen haft konsert med min kör under dagen idag, och det ville jag inte missa. 


Jag får tillstå att jag är lite pömsig idag, men en rejäl sovmorgon hann jag iallafall med i morse. (Med facit i hand var det nog tur att vi inte övernattade i Köpenhamn, för då hade jag nog haft anledning att vara ännu tröttare, hihi!) Ikväll ska jag lägga mig i soffan och titta på dagens begivenheter från London på SVT Play. Konfirmation ena dagen och kungakröning andra dagen. Tänk, vad man får vara med om. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!