torsdag 25 maj 2023

Sommarblommor i krukor

Efter att ha suttit inomhus i det vackra vädret större delen av veckan, hade jag ett uppdämt behov av sol, frisk luft och trädgårdstid. Jag stannade på Strömsborgs handelsträdgård på vägen hem och handlade två brätten fyllda med diverse sommarblommor, och efter en snabb macka i köket återvände jag ut för att plantera krukor. Jag var ute och grejade i över två timmar.


Det blev ett helt gäng krukor med lite av varje: Jätteverbena, rosa 'Million Bells'-petunior, rosa tobaksblomma, kaskadpelargon, snötörel 'Diamond Frost', rosa sommarljus, rosa tvillingsporre och vit rosenskära. Mycket rosa blir ju enhetligt så det förslår. Fast i diverse udda krukor, för där är jag dessvärre inte så enhetlig. Man kan ju inte lyckas med allt, hihi!


Sen fick jag ju se till att sopa av uteplatsen också, för det hade jag inte hunnit (läs: orkat) göra tidigare. Lite ogräs mellan stenarna fick jag dra upp, men det var faktiskt ovanligt lite i år mot vad det brukar vara. Eller så har det bara inte hunnit sätta fart. De svarta bänkarna är inte så svarta längre. Jag är lite sugen på att måla om dem. I grönt, kanske?


Äntligen lite sommar på uteplatsen, alltså. Fast känner jag mig själv rätt, så är det här bara början. Här finns det plats för mycket mer, och man kan ju helt enkelt inte ha för mycket sommarblommor. 

2 kommentarer:

  1. Vad fint det blev. Tycker absolut du ska måla bänkarna gröna. Nej men kan inte ha för mycket blommor. Kraaam Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!