onsdag 24 maj 2023

Sommarens första pion

Nu blommar sommarens första pion. (De på bilderna igår var med andra ord från förra sommaren.) Som alltid är det den på hörnet på framsidan som är först ut. Den står skyddat och varmt där, till skillnad från sina kompisar ute i rabatterna. Fast de är på gång de också. Jag minns inte säkert vad just den här är för sort, men jag gissar på doftpion 'Edulis Superba', som jag vet att jag har köpt i flera olika omgångar på midsommarreorna på Oppmanna plantskola. Den återkommer på flera ställen.


Alla mina äldre pionplantor har växt till stora buskar, och i år är de mer fulla av knoppar än någonsin. Den här säsongen får de dessutom extra stöd av alla fina pionstöd som jag har investerat i under våren. Det var en bra investering, för det gör verkligen skillnad. Det ser alltså ut att bli en grandios pionsommar på Solhäll. Så grandios att jag kan unna mig buketter. Man blir lycklig!

1 kommentar:

  1. Åh, lyckliga du, en grandios pionsommar låter helt enkelt...underbart!! Men så tidiga de är vid dig, mina Edulis Superba är ännu bara hårda små knoppar. Och vi har ju så torrt här så jag tror tyvärr inte på någon grandios pionsommar hos oss. Men men, så länge det finns knopp så finns det hopp!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!