måndag 1 maj 2023

Städat i växthuset

Vi började dagen med bakluckeloppis på ett industriområde här i byn. Jag köpte en trälåda med olika fack och ett rejält handtag, som förmodligen har varit spiklåda en gång i tiden. Sen åkte vi och storhandlade i Hässleholm, och därifrån kom jag med fem tomatplantor. Jag har ju inte brytt mig om att så några egna i år, men det sörjer jag inte så mycket. Nu blev det köpetomater istället, fem olika sorters körsbärstomater: Två röda, två gula och en 'Black Cherry'. Det är ju faktiskt roligare med variation än med 20 likadana plantor.


Jag hade egentligen lovat mig själv att inte skaffa några tomatplantor förrän växthuset var städat, så att göra just det fick bli eftermiddagens projekt. Jag släpade ut allt utom borden, svabbade rutorna både invändigt och utvändigt med varmvatten med T-röd och diskmedel och sköljde sedan allt rent med vattenslangen. Nu doftar allt så rent, så rent. 


Jag köpte en solcellsslinga på Rusta härförleden, och den hängde jag upp på sidan av växthuset. Slingan laddas under dagen och tänds automatiskt i skymningen. Vi får väl se om den funkar redan ikväll. 


Tomatplantorna är inte planterade än, eftersom jag måste köpa mer kogödsel först. Den var slut på de två ställen som var öppna idag här hemma i byn. Några andra växter har jag inte heller i växthuset än, men nu kan jag ju börja fylla på vartefter. Som alla andra år erkänner jag rakt av att jag inte är någon storodlare. Lagom är bäst för mig. Jag trivs bäst när jag får sitta här inne på min gröna stol och dricka kaffe, helst när regnet smattrar på glastaket. 


Så går en härlig långhelg mot sitt slut. Jag har fått mängder av trädgårdstid och känner mig så nöjd, så nöjd. Kanske tur att man ska gå och jobba imorgon, så att kroppen får vila upp sig lite, hihi!

1 kommentar:

  1. Hos oss i Luleå behövs inga lampor (tyvärr) under sommaren. Inte före september i alla fall. Men snälla berätta var du köpt din jätteläckra gröna vattenkanna. Vill ha!!!
    Du kanmejla mig om du vill då missar jag inte ditt svar...
    kikkigsandstrom@gmail.com

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!