söndag 30 april 2023

Hej Valborg!

Idag har det sågats ner ett dött träd i syrénbuskaget längs uppfarten och två självsådda lönnar i slänten ner mot bastustugan. En av lönnarna stod för nära asken till vänster på bilden här nedanför, som vi känner behöver få mer plats. Nu är skåpbilen fylld med grenar som ska till tippen, men det får bli på tisdag när de öppnar igen. 

Sen tillbringade jag flera timmar med fortsatt städning nere i köksträdgården. Ytterligare fem rejäla lövsäckar blev det, och då hade jag ju ändå fyllt fem säckar sedan tidigare. Jag har tagit bort de gamla pilspaljéerna som bildade "vägg" in mot skräphörnan. Här vill jag göra en mer hållbar lösning i år i form av ett litet staket eller plank. Det ville jag redan förra sommaren, och sommaren dessförinnan också för den delen. Är det i år det händer? 


Och nu till den spännande frågan: Hann magnolian slå ut i blom till Valborgsmässoafton? Jomen, nog får vi väl räkna detta som en utslagen blomma? Den har tyvärr redan hunnit bli lite bränd i kanterna i de två senaste dagarnas starka vårsol. Fast så får det vara, för någon fiberduk orkar jag inte hålla på och dutta med. 


Något större valborgsfirande blir det inte för oss i år heller. På planeringsstadiet låter det så mysigt att ta en liten sväng och titta när de tänder brasan, men när kvällen väl kommer känns det alltid skönare att stanna hemma i stugvärmen. I år blev det dessutom ett bastubad istället. Det är ju ändå söndag. 

2 kommentarer:

  1. Ja du, det där med att det låter så kul i planeringsstadiet känns väl igen.
    Visst, det är mysigt att se elden o höra sångerna, men, det är ju bara ris som brinner o man har sett det många gånger genom åren..
    Varmt o gott hemma o man slipper pälsa på sig varma kläder o ger sig iväg.
    Bara detta att ge sig iväg på kvällen tar emot numera.
    Det blir gos o lek med katten istället för vår del.
    Ha en fin kväll!

    Hälsningar
    Britt


    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi övervägde att tända en liten brasa i spisen istället, men inte ens det mäktade vi med. Det blev soffhäng och "Mästarnas mästare" istället. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!