måndag 5 juni 2023

Hej Lund!

Maken hade ärende till en optiker i Lund, och jag hängde med. Trevligt med en liten utflykt ändå, när man ändå har semester. Lund är en väldigt trevlig stad. Jag läste delar av min utbildning här under 90-talets första hälft, och maken (som är född i Lund) och jag gifte oss här. Dock inte i Domkyrkan, som bilden föreställer, utan på Rådhuset på Stortorget. 


Vi körde till Hässleholm (mindre än 3 mil), parkerade bilen där och tog sedan ett direkttåg till Lund och klev av på Centralstationen 34 minuter senare. Smidigt som tusan. Eftersom vi hade hoppat över frukostkaffet, började vi med en rejäl balja caffe latte på Espresso House i stationsbyggnaden. Jag kunde inte låta bli att ta en bild på det vackra turkosa kaklet på väggarna, som inte bara finns i caféet, utan även klär väggarna i hela stationsväntrummet. Det är nog gammalt, gissar jag. 


Sen strosade jag runt en timme på en egen shoppingrunda. Jag dristade mig till och med till att prova lite kläder i värmen. Jag drabbades av rejält ha-begär över en ursnygg grön skjortklänning på Rabalder, men jag såg mest ut som en tjock gurka till och med i den största storleken. Katastrof... I ungefär tre sekunder övervägde jag att påbörja en akut hårdbantningskur för att komma i den, men sen kom jag på bättre tankar. Jag gick helt sonika och åt persisk lunchbuffé på Khatoon med maken och svärmor istället, hihi!

Bildkälla: www.rabalder.se

En kopp eftermiddagskaffe på Ramklints Konditori hann vi också med, innan det var dags att traska tillbaka till centralen och ta tåget tillbaka till Hässleholm igen. Det var 22 grader varmt på eftermiddagen, så ett dopp i fontänen utanför Grand Hotel kändes onekligen lite lockande. 


Det var en lagom liten dagsutflykt. Ibland behöver man göra något mer än att bara lulla runt innanför grindstolparna hemma för att känna att man har tagit tillvara på långledigheten. Nu känns det plötsligt helt legitimt att inte röra sig en meter imorgon, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!