fredag 21 juli 2023

Auktion i Barkhult

Det har blivit något av en sommartradition att åka på auktion i Barkhult, som ligger någon mil öster om Älmhult. Idag gick sommarens begivenhet av stapeln, och vi var där. Utbudet är alltid rejält kurerat och består uteslutande av gamla och antika föremål, och det är ett sant nöje att bara gå runt på visningen och titta på allt fint. Sen är det otroligt underhållande att sitta där på en bänk och beskåda budgivningen. Timmarna sticker lätt iväg, och mellan varven kan man gå och köpa kaffe eller en grillad hamburgare i hembakat bröd. 


I år var jag spekulant på en hel del saker, men prislapparna stack iväg lite väl mycket. Däremot vann jag budgivningen på en nätt liten fotogenlampa med gjutjärnsfot. På vägen hem stannade vi på ICA Maxi i Älmhult och köpte lampolja, så nu är den redan provtänd. Jättefin! Den ska nog få bo ute på glasverandan så småningom, när det är färdigmålat och inrett där igen. 


Vi stannade inte på hela auktionen, för den beräknades hålla på ända till 18:30. Jag var dessutom lite sugen på att åka hem och börja måla på glasverandan, vilket jag också gjorde. Nu har pärlsponten i taket fått ett första lager linoljefärg i nyansen 'Vit gräddton', och det blev verkligen jättestor skillnad mot den smutsgrå färgen som var där tidigare. Imorgon väntar det roligaste: Att måla väggarna i 'Grågrönt'. Jag kan nästan inte bärga mig. Bäst att jag går och lägger mig tidigt, hihi!

2 kommentarer:

  1. Vilken snygg fotogenlampa. Och väggen bakom är verkligen grann i nuvarande skick och på bild...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja det är nästan så man överväger att behålla väggen som den är. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!