lördag 22 juli 2023

Målarverkstad för hela slanten

Idag har jag haft målarverkstad för hela slanten. Äntligen dags att måla pärlsponten på glasverandan! För mig är det ett sant nöje och nästan löjligt tillfredsställande att måla. Med flera avsnitt av "Sommar i P1" i hörlurarna kändes det som om jag kunde hålla på hur länge som helst, och det gjorde jag också. Jag hade ju redan provmålat lite grann tidigare, så jag visste redan på ett ungefär hur nyansen 'Grågrön' skulle te sig, men det är ändå spännande att se hur rummet "landar" när allt blir målat. Det första lagret spädde jag ut med lite kokt linolja, eftersom delar av pärlsponten var skrapad ner till trälagret. 

Underlaget har sugit åt sig färgen väldigt ojämnt, men jag tycker ändå att man redan kan skönja hur slutresultatet kommer att bli. Färgen är härligt djup i pigmentet, så som linoljefärg alltid är. På bild ser det inte ut att vara så stor skillnad från den gamla färgen, men i verkligheten upplever man den ändå som ganska annorlunda. Sober, på något sätt. Eller "väldigt Norrgavel," som maken säger. Innan jag stängde målarbutiken för dagen passade jag på att måla golvsocklarna ett varv med 'Vit gräddton' också. Det blir verkligen pricken över i, eftersom det ramar in den grågröna färgen så fint. (Bilden är dock tagen före.) Nu får det bli målarpaus några dagar, så att grundlagret hinner torka. Dessutom måste jag köpa mer vit färg, för skvätten som var över i den gamla burken är helt slut.


Imorgon åker vi på utflykt till Degeberga, där den årliga antikmarknaden går av stapeln den här helgen. Inte för att vi är på jakt efter något speciellt, men det brukar vara kul att bara gå runt och titta på allt fint. Det ska bli spännande att se hur många grejer vi känner igen från gårdagens auktion i Barkhult, för det var väldigt många antikhandlare som närvarade där. Jag får väl återkomma med en rapport imorgon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!