söndag 30 juli 2023

Gullris och verandamålning

I den otuktade delen av det vi kallar moraset växer det gullris. Den kan man ju både älska och hata, men i vas tycker jag faktiskt att den är jättefin. I synnerhet nu, innan blommorna har slagit ut helt. Då är vipporna härligt limegröna och livar upp vilket rum som helst. Tanken är ju att den där sista delen också ska renas upp och planteras med annat på sikt, men jag överväger faktiskt att lämna kvar en liten dunge gullris för att inte bli utan mina fina buketter i framtiden. 


Idag har jag lagt några nya timmar på att måla ute på glasverandan. Pärlsponten fick ett fjärde lager Ottossons 'Grågrön', och nu håller jag tummarna för att det äntligen ska täcka. När jag ändå höll på blandade jag till en egen ljust grå färg till de inre pardörrarna av 'Hastings' och 'Vit gräddton'. Nyansen blev ganska lik den färg dörrarna redan hade, men det ser fräschare ut nu när de är ommålade. Kanske vågar jag en helt annan färg på sikt, men nu bryter det iallafall fortfarande av lite mot den vita dörrkarmen. Som belöning när jag var klar ställde jag ut en blomkruka och min lilla fotogenlampa på fönsterbrädan. Nu kan jag titta på bilden och låtsas att allt är inrett och klart, hihi!


Nu är jag så färgfläckig att maken har föreslagit ett rejält bastubad med helkroppsskrubb. Det får bli dagens nästa aktivitet. 

1 kommentar:

  1. Ja gullris är fint i lagoma mängder. Här håller den på att ta över så jag måste nog utrota den på tomten. Växer redan utanför i skogskanten. Det blir fint på er veranda. Kram Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!