lördag 29 juli 2023

Helsingborg och Laleh

Man behöver inte åka så långt för att känna att man är på semester. För maken och mig räcker det gott att åka till Helsingborg, som är en särdeles trevlig stad alla tider på året. För andra gången i år har vi tillbringat ett dygn där, och den här gången hann vi både med smakrik lunch på koreansk restaurang, lite shopping, fikapaus med islatte, en kall öl på Bishops Arms och konsert med tillhörande picknick i kvällssolen ute på Sofiero. 


Vi brukar testa att bo på lite olika hotell när vi är i Helsingborg, och den här gången gick turen till Hotell Elite Marina Plaza, som ligger alldeles intill hamnbassängen. Eftersom det också ligger precis bredvid tågstationen, så lämnade vi bilen i Hässleholm den här gången och tog Pågatåget hit istället. Det var riktigt skönt att slippa köra och krångla med att hitta parkering, fast avkopplande skulle jag nog inte säga att resan var. Det var snarare ganska kaosartat med mycket folk (och en och annan hund) som stod i gångarna och många barnvagnar som skulle få plats. "Ja, det här var ju en upplevelse," sa en ung mamma när hon klev av i Helsingborg, och vi kunde bara hålla med. 


Marina Plaza är ett fräscht och trevligt hotell med lite 90-tals-vibe. Kanske upplever jag det så för att jag faktiskt var här en gång på 90-talet och besökte nattklubben som fanns i källaren på den tiden. (Jag vet inte om den finns kvar idag.) Vi hade fin utsikt från vårt hotellrum, som låg på fjärde våningen med utsikt ut mot hamnbassängen och stan. Tur med vädret hade vi också, med 21 grader varmt, sol och blå himmel. Det hade man nästan hunnit glömma hur det är. 


Helsingborg är verkligen en glassig turiststad, och det är mysigt att bara strosa runt på gågatorna och insupa atmosfären. Nytt för i sommar är ljusslingor mellan husen som bokstaverar olika ord. Jag fotograferade "Kaka", för att det är mitt gamla smeknamn från ungdomen. Och för att jag gillar kakor, förstås. 


Syftet med resan var att se Lalehs turnépremiär på Sofiero, som gick av stapeln igår kväll. Denna tjej, alltså. Jag är så imponerad av henne. Konserten var onekligen en upplevelse, både musikaliskt och visuellt. Vi tog vanlig stadsbuss ut till Sofiero, och det gick bra, även om det var lite kaosartat på busshållplatsen inne i stan. Hemresan gick desto smidigare, men där fanns det också betydligt fler bussar insatta och personal från Skånetrafiken som styrde upp allt. 


Frukosten på Marina Plaza går verkligen inte av för hackor. Jag är ingen frukostmänniska i vanliga fall, men hotellfrukost är ju en helt annat grej. Jag brukar mäta ett hotells kvalitet i om det finns våfflor eller pannkakor på frukostmenyn, och på Marina Plaza fanns båda delarna. Och jag åt båda delarna, hihi! Pannkakor med lönnsirap och bacon till varmrätt och belgiska våfflor med grädde och sylt till efterrätt. Nu behöver jag inte äta mer idag.


Framåt förmiddagen checkade vi ut och hoppade på Pågatåget mot göingebygden igen. Tack för den här gången, Helsingborg. Vi kommer alldeles säkert tillbaka snart igen. Och på återseende, Laleh! Dig ser vi gärna live fler gånger. 

2 kommentarer:

  1. Härligt med en minisemester o roligt att läsa att ni hade det jättebra.
    Många år sedan vi bodde på Marina Plaza men frukosten glömmer man inte.
    Men deras service går inte av för hackor heller. Vi hade varit på konsert, kom tillbaks kl 23.00 o var vrålhungriga o restaurangen hade stängt kl 22.00.
    Personal var kvar o vi såg nog eländiga ut för dom erbjöd sig att fixa fram stekt potatis, bacon o prinskorv om vi ville ha det. JAAAAA....
    Det kallar jag förstklassig service.

    //Britt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det får man verkligen kalla service. 🙂

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!