lördag 15 juli 2023

Kronomagasinet och brunch

I god tid före klockan tio i förmiddags hade vi stämt träff med våra goda vänner från Perstorp utanför Kronomagasinet i Hässleholm. Här gäller det att hänga på låset före öppning, för när dörrarna öppnas fylls lokalen med fyndsugna kunder. Det här är verkligen en välsorterad affär med många roliga saker, och utbudet fylls ständigt på inför varje öppettillfälle varannan lördag. Så här står det på hemsidan: "Detta är en familjs samlade föremål, som är sparade och påbyggda i generationer, likt årsringarna på ett träd." Helt klart ett tips, om ni är loppissugna och råkar befinna er i närheten.


Mitt roligaste fynd blev en stor gammal flaggstångsknopp, som jag genast tänkte skulle bli fantastisk att ha som dekoration någonstans i trädgården. Det blev den också. Jag ska nog borra hål för ett armeringsjärn i trädelen som sitter kvar i skaftet, så att det går att trycka ner den lite stadigare. 


Två små ljusgråa träljusstakar hamnade också i min kundkorg. De är till för julgransljus och går att ställa lite överallt i höst och till jul. Kanske på fönsterbrädan ute på glasverandan. (Jag lovar att bara ha dem tända när jag sitter där.)


Efteråt tog vi med våra vänner hem för brunch med ägg, bacon och våfflor. Vi fick fina presenter från Perstorp. Säg hej till min nya arbetsväska från Hinza. Sååå fin! Färgen är vald med omsorg för att passa Fröken Grön. Tusen tack! 💚


Orkar man grädda en våffla till kvällsmat, tro? Hmmm... Jag får nog ta mig en sväng till kylskåpet och kolla lite. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!