onsdag 23 augusti 2023

Anisisop och rosa brudslöja

När det hade regnat rejält ett par dagar en bit in i juli, så passade jag på att förnya mina anisisop-plantor i rabatten vid uteplatsen. De gamla hade många år på nacken och visade tydliga tecken på att kasta in handduken redan förra sommaren. Jag köpte nya plantor på Solhaga Garden i Kristianstad, och av bara farten slank det ner tre plantor rosa brudslöja i kundvagnen. Nu blommar båda, och det blev riktigt fint. Det är fullständigt hopplöst att fånga rabattkänslan på bild, när allt mest bara går i grönt runtomkring, men ni ser på ett ungefär. 


Det där med att ha brudslöja som rabattväxt har jag aldrig riktigt reflekterat över. Jag har mest tänkt att det är en ganska intetsägande utfyllnadsblomma i buketter, men nu får jag ta tillbaka det. Den är ju verkligen jättefin. Som ett stort fluffigt moln av rosa sockervadd. 


För övrigt har jag planterat ovanligt lite nytt i trädgården i år. Ja, iallafall för att vara jag. Fast hösten är ju lång och varm i Skåne, så än finns det gott om tid kvar att greja med sådant. Väntar man några veckor till kan man nog börja hitta grejer på höstrean. Mina pallkragar brukar bli fulla med saker i väntan på utplantering. Sen känns det nästan som att man har en egen liten plantskola, dit man kan gå och "shoppa". Saker och ting hittar liksom alltid sin permanenta plats förr eller senare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!