torsdag 24 augusti 2023

Tomtebobarnen

På en hylla långt inne i ladan hittade jag mina flugsvampar i betong härförleden. En del av er som har hängt med här på bloggen länge kanske minns dem. Jag hittade dem på en veteranloppis (ni vet en sådan där skrotloppis för bilintresserade) och fick veta av säljaren att de har stått som prydnad på en numera nerlagd handelsträdgård någonstans i Småland. Jag älskar de där svamparna, men de hade verkligen börjat se ganska bedagade ut. Solblekta och flagiga. Mer rosa än röda. Charmiga på sitt sätt, men det var mer än dags för en liten uppfräschning.  


Tre kvällar i rad har jag stått i köket och målat, och igår kunde jag äntligen dutta dit de vita prickarna med en bomullstops. Et voilà: De blev ju som nya. Nästan som riktiga flugsvampar. Nu låtsas jag att det är Tomtebobarnen som står där ute och kurar vid äppelträdets stam. De var ju också fem till antalet och i olika storlekar, om jag minns rätt. 

Det lilla pelarbordet är också färdigmålat, men det får jag visa en annan dag. Nu måste jag koncentrera mig på "Det sitter i väggarna", som redan har pågått i 10 minuter. För det vill man ju inte missa. 

5 kommentarer:

  1. Kollade också på Sitter i väggarna och somnade. Djupt under tallens rötter en tomte har sitt bo.. Så börjar sagan som min farmor har tonsatt. Så den kan jag.. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Självklart finns boken i min bokhylla. / Pa

    SvaraRadera
  3. Åh så charmiga och så klart passar de under äppelträdet! En liten petitess bara. . . tomtebobarnen var 4 st!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aj då, jag har nog räknat in deras mor. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!