torsdag 31 augusti 2023

Taklampor är svårt

En nackdel med att bo i ett litet hus med lågt i tak är att det inte går att sätta upp taklampor hur som helst. Vi har till exempel sparat en jättefin taklampa från finska Secto Design från lägenheten i "Storstad", som vi aldrig kommer kunna ha i det här huset. Den är för stor helt enkelt, och skulle hänga alldeles för långt ner om man hängde den ovanför ett bord. 


Jag googlade just vad den skulle kosta att köpa idag och inser att den kostar dubbelt så mycket nu som när vi köpte den för mer än 15 år sedan. Och redan då tyckte jag att det var rena rama lyxkonsumtionen. Jag minns att vi köpte den på Norrgavel, och att jag tyckte det kändes som "vuxenpoäng", hihi! Man kanske skulle sälja den och köpa vingar för pengarna. (Nåja, en liten fjäder skulle man nog iallafall få för slantarna.)


Om jag bodde i ett hus med högt i tak idag, så skulle jag gärna slå till på lampan 'Sagoliden' i vassgrönt från Malmö Möbelfabrik. Är den inte fin, så säg?

Bild från Malmö Möbelfabrik

I vårt hus med en takhöjd på strax över 2 meter (i bästa fall 2,08) funkar det bäst med plafonder, men jag tycker det är ganska svårt att hitta roliga och fina sådana. Både maken och jag är iallafall överens om att vi skulle vilja byta ut flera av de billiga loppisfyndade plafonderna som vi har haft i flera år nu. Det får nog bli ett höstprojekt, tror jag bestämt. 

2 kommentarer:

  1. Istället för takplafonder så hade jag funderat mer på vägglampor som kan riktas uppåt för ett bra allmänljus när det är lågt till tak. Dolda ljuslister placerade på strategiska platser tex ovanför fönster bakom gardiner ger också bra ljus utan att man behöver ha plafonder. Bara några idéer på alternativ. Allt som lyser behöver ju inte synas och skylta med sin närvaro.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tips! Vi får kolla upp alla alternativ. 👍🏻

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!