tisdag 29 augusti 2023

Tre tisdagsbilder från trädgården

På vår lilla grusade courtyard innanför planket nere vid bastustugan står det en hängsälg i en whiskytunna. Under torkan i maj-juni stödvattnade jag det nog alldeles för lite, för lövverket torkade in helt. Jag trodde att hela trädet var stendött, men med regnet kom det nya gröna blad från den delen av grenarna som sitter närmast stammen. Jag klippte in den torkade delen av grenarna ganska hårt, och nu nästan två månader senare ser det ju faktiskt ut som att trädet har återhämtat sig riktigt fint. Träd lever väl inte i tunna hur länge som helst, men det får stå kvar där det står tills vidare. Det är så trevligt med lite grönska mot planket. 


Runt hörnet på stugan blommar min uppstammade 'Pinky Winky'-hortensia som allra bäst. Det är inne på sin tredje sommar nu och är förvisso kanske inte så grovt i stammen än, men har ändå fått en tätare och finare krona med åren. I bakgrunden skymtar ett virrvarr av humle, som har växt sig helt ur kontroll, och presenningen som vi har lagt ut för att försöka kväva så mycket som möjligt av kirskålen och slyn som växer under. Jag har inte gett upp hoppet om att ta tag i det vilda området redan i år. Något ska man väl ha att göra i höst också. Fast vi får väl se hur det blir med den saken. Ofta tenderar det att komma helt andra saker emellan än det man har tänkt. Fast spontan gardening är ju min melodi. 


Den namnlösa damen i gungan påkallade min uppmärksamhet och lät mig veta att det nu minsann var flera veckor sedan hon figurerade i något blogginlägg. Jag lovade bot och bättring, so here she is. 


På tisdagar tittar jag inte på någonting på TV, så ikväll ska jag nog mest slappa. Jag är löjligt kvällstrött nuförtiden, så vi får väl se hur länge jag lyckas hålla mig vaken. Bäst jag poppar lite popcorn att tugga på, så att jag inte slocknar alltför tidigt, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!