måndag 28 augusti 2023

Gräsklippning och getingstick

För att råda bot på min stela kropp och trötta knopp (det är ju ändå måndag) bestämde jag mig för att klippa gräset efter kvällsmaten. Frisk luft, kvällssol, lite lagom kroppsarbete och så några poddar i öronen på det, lät som precis vad jag behövde. Jag får tillstå att det faktiskt var riktigt skönt.


För att undvika geggigt fruktmos i gräsklipparen, fick börja med att ta upp fallfrukt både under äppelträdet och päronträdet. I synnerhet det sistnämda stället är ett favorittillhåll för getingar just nu, och jag tänkte att jag nog borde vara extra försiktig och se var jag satte händerna, ungefär exakt samtidigt som jag fick ett getingstick på insidan av långfingret. Var inte det typiskt så säg. Man tänker klokt och gör dumt samtidigt. Det där händer mig lite för ofta för att kunna avfärdas som en slump...


Innan jag gick in för kvällen hann jag notera den klädsamma kombinationen mellan en blommande 'Chippendale'-ros och stänglarna på några alunrotplantor, som står framför rosen i rabatten på framsidan. Det är trevligt när det liksom bara blir. 


Ja men det där blev väl ändå en härlig start på veckan. Kanske det kan bli lite mer trädgårdstid under kvällarna som kommer. Jag håller tummarna för det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!